12 rujna, 2009
Recept 15: HURMAŠICE
Tijesto: 1 maslac 1 jaje 1 žumanjak 1 žlica vrhnja 1 dl ulja 4 šalice brašna 1 prašak za pecivo Priprema: Pjenasto umutit maslac, dodati jaje , žutanjak, vrhnje, ulje i brašno s praškom za pecivo te zamijesiti tijesto. Otkidati komadice tijesta oblikovati rolice velicine cca 8 cm jedan dio utisnuti na rende da ostane otisak i tako napravljeno posložiti u tepsiju i ispeći. Pečene (vruće)hurmašice zaliti hladnom agdom. Agda(zaljev): 4 čaše šećera(2 dl) 2 šalice vode 1 limun izrezan na tanke šnite Sve skupa skuhati i hladnom agdom zaliti vruće Hurmašice
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar