12 rujna, 2009
Recept 12: KOKOSOV SAN
Smeđi biskvit: 5 bjelanjaka 8 žlica šećera 12 žlica oraha 3 rebra čokolade 3 žlice brašna 1/2 praška za pecivo Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ispeći biskvit. Bijeli biskvit: 5 bjelanjaka 8 žlica šećera 14 žlica kokosa 2 žlice brašna 1/2 praška za pecivo sok jednog limuna Priprema: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo i limunov sok. Ispeći biskvit u istoj veličini kao prethodni. Krema: 10 žumanjaka 10 žlica šećera 1 puding od vanilije 3 dl mlijeka 1 margarin Priprema: Šećer, puding i žumanjke ukuhati u mlijeku. U ohladenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin. Postupak izrade: Bijeli biskvit premazati polovicom kreme, na to položiti smeđi biskvit, premazati preostalom kremom i posuti kokosovim brašnom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar