13 rujna, 2009

Recept 16: KINDER PINGVIN


Biskvit: 5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica brašna 3 žlice tople vode 2 žlice kakaa 1/2 dl ulja Priprema: Jaja pjenasto umutiti sa šećerom, postupno dodati sve navedene sastojke, izliti u nauljen i pobrašnjen lim i ispeći. Pečeni biskvit prerezati vodoravno da se dobiju dvije kore. Krema: 6 dl mlijeka 6 žlica gustina 1 vanilin šećer 6 žlica šećera 1 margarin Priprema: Gustin, šećer, vanilin šećer ukuhati u mlijeku. Ohladiti. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Glazura: 2 čokolade za kuhanje 2 žlice mlijeka 2 žlice ulja Priprema: Sve sastojke skupa rastopiti na pari Postupak izrade: Prvu koru premazati polovicom pripremljene kreme. Kremu dobro poravnati. Preko toga preliti polovicu glazure, poravnati i staviti u duboko cca 20 - 30 min da se čokolada dobro stisne. Kad se čokolada stisne premazati preostalom kremom i na nju položiti drugu koru. Kolač preliti drugim dijelom glazure. Dobro ohladiti i posluziti. Napomena: Osim gore navedene kreme moguce je i ova varijanta: 5 dl slatkog vrhnja 1 želatina u prahu Istući slatko vrhnje i u to dodati pripremljenu želatinu. redosljed filanja isto kao i gore. Ovo je lakše i brže, ali je kolač ukusniji s gornjom kremom.

1 komentar:

  1. već sam prije pravila ali moram isprobati tvoj način... čini mi se jako fino ;)

    OdgovoriIzbriši