12 rujna, 2009

Recept 5: ČUDNOVATA KREMPITA


Biskvit: 8 žumanjaka 6 žlica šećera 4 žlice ulja 4 žlice mlake vode 4 žlice brašna 1 prašak za pecivo Priprema: Žumanjke pjenasto izraditi sa šećerom, dodati ulje, vodu i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Uliti u dublji kalup ili tepsiju i ispeći. Krema: 8 bjelanjaka 18 žlica šećera 4 pudinga od vanilije ili čokolade(ovisi sto vise volite) 1 l vode Priprema: Bjelanjke i šećer izlupati u čvrsti snijeg. Nakon toga u litri vode skuhati 4 pudinga. Vrući puding ulijevati u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući mikserom. Smjesu sjediniti i preliti preko pečenog biskvita. Prodrmati kalup ili tepsiju da se krema poravna i ostaviti da se ohladi. Ohladeni kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem. Napomena: Ja obično ostavim da mi preko noci ostane u frizderu pa ga sluzim sutra dan da se krema dobro stisne.

Nema komentara:

Objavi komentar