12 rujna, 2009

Recept 10: SAVRŠENA TORTA


Biskvit: 5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica brašna 1 prašak za pecivo Priprema: Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno s praškom za pecivo i ispeći. Pečeni biskvit presjeći vodoravno da se dobiju dvije kore Krema: 4 zutanjka 1 cijelo jaje 4 žlice šećera 6 zlica gustina 0,6 dcl mlijeka 500 gr sira (mascarpone) Priprema: Pjenasto umutiti žutanjke, jaje i šećer, te dodati brašno. Dobivenu smjesu ulijevati u kipuće mlijeko i kuhati negdje cca 8-10 min. Ohladiti. U ohlađenu kremu dodati sir(mascarpone) i dvije vrečice vanilin šećera. Sve dobro izmješati i time nafilati tortu. Postupak izrade: U kalup za tortu staviti prvu koru. Cijelu kremu izliti preko kore, poravnati i poklopiti drugom korom. Drugu koru posipati šećerom u prahu. Staviti tortu u frizder preko noci. Priprema

Nema komentara:

Objavi komentar