12 rujna, 2009

Recept 4: MAĐARICA


Tijesto: 23 žlice brašna 1 prašak za pecivo 10 dkg margarina 2 jaja 8 žlica šećera 1 kiselo vrhnje Priprema: U brašnu pomiješanu s praškom za pecivo razmrvite margarin, dodajte jaja, šećer i vrhnje, te umijesite tijesto. Tijesto ostavite 30 min u hladnjak da odstoji. Ohlađeno tijesto razvaljati u pet tankih listova (2mm). Dobivene listove tijesta pecite na obrnutoj tepsiji. Krema: 1l mlijeka 20 žlica šećera 10 žlica brašna 1 margarin 1 žlica kakaa 4 žlice šećera u prahu Priprema: Šećer stavite u posudu i na laganoj vatri przite dok ne dobijete tekući karamel. Dobiveni karamel zalijte mlijekom i kuhajte dok se karamel ne rastopi, dodajte umućeno brašno, te kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ovako pripremljenu smjesu ohladite. Margarin pjenasto izradite sa šećerom u prahu i kakaom i dodajte ohladenoj kremi. Kremu razdijelite na 4 dijela i premazite listove tijesta. Kada stavite zadnju koru kolač nečim opteretite do idućeg dana. Kolač preliti čokoladnom glazurom. Glazura: 3 žlice šećera 3 žlice vode 8 dkg margarina 1 čokolada za kuhanje Priprema: Sve sastojke rastopiti na pari i preliti preko kolača. Napomena: Kolač treba da odstoji jedan dan kako bi kore povukle malo sočnosti od kreme da bi se kolač mogao lijepo izrezati.

Nema komentara:

Objavi komentar