02 listopada, 2009

Recept 18 : ČIPKA


Biskvit: 6 bjelanjaka 12 žlica šećera u prahu 15 dkg kokosa (20 ž) 15 dkg brašna (6ž) Priprema: U čvrsti snijeg od bjelanaca dodamo šećer u prahu, brašno i kokosovo brašno. Dobivenu smjesu izlijemo u nauljeni i pobrašnjeni lim i pečemo 20 min na 200 C. Krema: 6 žumanaca 12 dk šećera 20 dkg šećera u prahu 1 margarin 1 vanilin šećer Priprema: Žumanca i šećer tučemo na pari dok se smjesa ne zgusne( cca 10 min) pa je ohladimo. U međuvremenu pjenasto izradimo maragarin sa šećerom u prahu i sjedinimo s ohladenom kremom. Dobivenom smjesom premazemo ohlađeni biskvit. Premazani kolač pospemo kokosovim brašnom. Izrežemo ga na kocke i u sredinu svake kocke stavimo čokolani cvjetić.

Nema komentara:

Objavi komentar